Predikanten

 Lagemaat

Ds. Bertjan van de Lagemaat 

Sinds 15 september 2013 ben ik als fulltime predikant verbonden aan de ViaPacis gemeente hier in Beetsterzwaag en Olterterp.
Samen met mijn vrouw Talitha en onze vier kinderen Thijmen, Mette, Brecht en Lasse wonen we met plezier aan de Uleflecht en genieten van de mooie plek en het fijne klimaat hier in het dorp en in de kerkelijke gemeente.

Tijdens mijn studie en in de ruim tien jaar dat ik nu predikant ben, heb ik mij gespecialiseerd in de godsdienstpedagogiek en de liturgie. Het werken met kinderen en jongeren heeft mijn hart. Ik heb mij daarbij ontwikkeld tot een verhalenverteller. Het is prachtig om de rijkdom aan inspirerende verhalen uit de bijbel en de geloofstraditie door te geven aan nieuwe generaties. Daarnaast ben ik steeds op zoek naar manieren om kinderen en jongeren meer te betrekken bij de eredienst.
Naast aandacht voor de jeugd hecht ik in het werk als voorganger ook zeer aan een goed verzorgde liturgie. Kerkmuziek speelt daarbij voor mij een belangrijke rol en is voor mij een bron van inspiratie. Ik zing graag en ben in de dienst naast voorganger ook geregeld voorzanger.

Als fulltime predikant in ons predikantenteam heeft bestuur, beleidsontwikkeling en het nadenken over de toekomst van de gemeente en het kerk zijn in Beetsterzwaag mijn bijzondere aandacht. Ik zit daarom in de commissie voor het nieuwe beleidsplan en in de herinrichtingscommissie voor de Ontmoetingskerk. Daarnaast ben ik als scriba betrokken bij de classis en onderhoud namens de Via Pacis gemeente de contacten met organisaties binnen en buiten het dorp.

Naast mijn werk en de aandacht die uitgaat naar een jong gezin, probeer ik tijd te maken om te zingen en te wandelen. Op dinsdagavond ben ik bij de repetities van de cantorij te vinden. De woensdagavond is gereserveerd voor Vocaal Ensemble Vocalibre en als ik even tijd heb, ben ik wandelend met of zonder de hond te vinden in de bossen rond Beetsterzwaag.

U kunt mij bereiken op tel.nr. 0512 356464 en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

.........................................................................................

Ds. Matty Metzlar

Sinds november 2005 ben ik aangesteld als part time predikant (33%) in Beetsterzwaag.

Binnen mijn werkzaamheden zoals het voorgaan in vieringen , pastoraat en vormingswerk ligt er een speciaal accent bij jongeren en jonge gezinnen.

Daarnaast werk ik als  studentenpredikant (50%) bij het GSp te Groningen.

Na afronding van de studie Theologie in Groningen, ben ik in het  onderwijs beland. Ik was jaren werkzaam in het Hoger Onderwijs (Groningen, Leeuwarden en Enschede) en  bij de Stichting Godsdienst en Opvoeding (SGO) te Hoevelaken.

In 1995 ben ik aan de Kerkelijke Opleiding begonnen , de beroepsopleiding voor predikant.

In 1997 heb ik de definitieve overstap gemaakt vanuit het onderwijs naar werken binnen de kerk. In 1997 ben ik als studentenpredikant bevestigd in de Martinikerk te Groningen.

Ik woon met mijn gezin in het hoge noorden, in Zuurdijk, samen met ons beestenspul, honden, katten, konijnen en kippen. 

U kunt mij bereiken op tel.nr. 0650296119 en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..