Predikanten

 

 Ds. Bart Elbert

Sinds 23 september 2018 ben ik voor 0.8ft werkzaam in Beetsterzwaag-Olterterp. Na 14 jaar in Roden werkzaam te zijn geweest is dit voor mij een nieuwe uitdaging. Samen met Elisabeth  wonen wij in uw midden.
In Groningen heb ik theologie gestudeerd en in 1986 ben ik begonnen in Smilde, daarna volgden in 1991 het gelderse Hengelo en vanaf 2004 Roden-Roderwolde.
Ik ben theologie gaan studeren omdat ik mij de vraag stelde: Wat staat er werkelijk in de Bijbel? Immers oorspronkelijk geschreven in het Hebreeuws en Grieks hebben wij met verschillende vertalingen van doen. Vertalen is een keuze maken, hoe zit dat dan in de bijbel?
Zo leerde ik Hebreeuws en Grieks. Door de jaren heen heeft met name het Hebreeuws mij geraakt en daarmee de aandacht voor wat wij het Oude Testament noemen en de joodse roots van Jezus.  Naast het werk zoals voorgaan in vieringen, pastoraat en vormingswerk heb ik mij in de afgelopen jaren met name ingezet voor het opzetten van het jeugd en jongerenwerk. Daarnaast hebben liturgie, spiritualiteit, meditatie en bibliodrama mijn warme aandacht.
Ook vind ik het een uitdaging om met gemeenteleden diverse vieringen voor te bereiden.
Ik ben via de mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en telefonisch   06-18228894 bereikbaar, maandag is een vrije dag.

 

.........................................................................................

Ds. Matty Metzlar

Sinds november 2005 ben ik aangesteld als part time predikant (33%) in Beetsterzwaag.

Binnen mijn werkzaamheden zoals het voorgaan in vieringen , pastoraat en vormingswerk ligt er een speciaal accent bij jongeren en jonge gezinnen.

Daarnaast werk ik als  studentenpredikant (50%) bij het GSp te Groningen.

Na afronding van de studie Theologie in Groningen, ben ik in het  onderwijs beland. Ik was jaren werkzaam in het Hoger Onderwijs (Groningen, Leeuwarden en Enschede) en  bij de Stichting Godsdienst en Opvoeding (SGO) te Hoevelaken.

In 1995 ben ik aan de Kerkelijke Opleiding begonnen , de beroepsopleiding voor predikant.

In 1997 heb ik de definitieve overstap gemaakt vanuit het onderwijs naar werken binnen de kerk. In 1997 ben ik als studentenpredikant bevestigd in de Martinikerk te Groningen.

Ik woon met mijn gezin in het hoge noorden, in Zuurdijk, samen met ons beestenspul, honden, katten, konijnen en kippen. 

U kunt mij bereiken op tel.nr. 0650296119 en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..